Mahla de Cassis

Tiedättekö mahlan? Se mitä koivuista valutetaan aina keväisin? Sen kerääminenhän on taitolaji itsessään, ja lisäksi..pitää omistaa se koivu, toisten koivuista ei voi mennä valuttelemaan. Jokamiehen oikeudet you know..

Onneksi on muita jotka hoitavat homman puolestamme, yksi heistä NordicKoivu jonka mahlaa pääsin kokeilemaan. Mahlahan ei maistu juuri millekään, melkein kuin vettä joisi, joten maun puolesta ei kannata olla kokeilematta.

Hassua on, että mahla on paljon suositumpaa muualla maailmassa kuin suomessa, josta mahlaa sitten viedään näihin maihin. ”Kivennäis- ja hivenaineita sekä fruktoosia ja glukoosia sisältävää koivunmahlaa on käytetty vuosisatojen ajan lievittämään muun muassa nivel- ja reumavaivoja. Nykyisin sitä suositellaan mm. aineenvaihdunnan nopeuttamiseen, aineenvaihduntahäiriöiden ehkäisyyn ja korjaamiseen sekä sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyyn urheilun ja joukkoliikuntalajien harrastuksen yhteydessä, toimintakyvyn optimointiin ja yleisen fyysisen työkyvyn kohottamiseen sekä elämänlaadun parantamiseen.” (allergia.fi)
Mahlasta saattaa myös olla apua siitepölyallergiaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tämä smoothie-ohje on niin helppo, että lapsikin sen osaa. Mahla on korvattavissa vaikkapa kookosvedellä, jäähdytetyllä vihreällä teellä, kasvimaidolla tms. Heitä mukaan proreiinijauhetta ja saat siitä täyttävämmän. ⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mahla de cassis
(yhdelle)

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1,5 dl suomalainen (pakaste)mustaherukka
1 (luomu)päärynä, kuorittu
2 dl NordicKoivu mahla
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Nauti ja kiittele mielessäsi koivuja.

One Comment Lisää omasi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.